Duelom izmedju Francuskog Nantera i italijanskog Cantu-a se otvara druga runda Eurokupa gde ucestvuju po 2 najbolje ekipe iz proslog dela eurokupa kao i ekipe koje su dosli iz eurolige...

Nanter je znamo svi igrao Euroligu, zauzeo je 5 mesto sa istim ucinkom kao i Partizan, ali je ispao zbog losije kos razlike. U domacem prvenstvu su trenutno na 4 poziciji sa ucinkom od 9 pobeda i 5 poraza. U domacem prvenstvu su kod kuce izgubili samo jedan mec, i to od le mana. Trenutno nisu u najboljoj formi, na pocetku sezone su imali 6 od 6, pa posle toga su igrali dosta promenljivo pa su izgubili na 5 od 8 odigranih meceva. Dodatni problem im predstavlja sto su im otisla dva igraca: Traorea i Fostera.

Cantu sa druge strane je igrao Eurokup, briljirali su u prvom delu i zauzeli prvo mesto u svojoj grupi, i po mnogima oni su jedan od favorita za osvajanje ovog takmicenja. U Domacem prvenstvu su trenutno drugi sa istim cuinkom kao i prvoplasirana ekipa brindsi kao i treceplasirana ekipa Siene. Svi oni imaju identican ucinak od po 10 pobeda i 4 poraza.

Dakle ako pogledamo igre Cantua, kako u italijanskoj ligi tako i u predhodnom delu Eurokupa, ako pogledamo formu ekipa (Nanter izgubio 4 od poslednjih 5 meceva, Cantu dobio 4 od poslednjih 5 meceva) i ako tome dodamo cinjenicu da gostujuca ekipa ima veci rsoter ekipe kao i da su domacini ostali bez dva dobra igrace, sve to navodi da treba ovde odigrati na pobedu gostujuce ekipe!

Srecno ko isprati...